Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Λάμψη καθρέπτη στους νέους δίσκους φρένων της Brembo [video]

3/11/2020

Η Brembo δημιουργεί νέους δίσκους φρένων με στόχο να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά την σκουριά, λανσάροντας ένα προϊόν που εξωτερικά θυμίζει καθρέπτη.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχουν οι νέοι δίσκοι φρένων που δημιουργεί η Brembo. Η ιταλικής καταγωγής κατασκευαστική εταιρεία συστημάτων φρένων αυτοκινήτων, ειδικά για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες υψηλής απόδοσης, λανσάρει νέους δίσκους φρένων οι οποίοι όχι μόνο θα λάμπουν περισσότερο αλλά θα καταπολεμούν την σκουριά πιο αποτελεσματικά.
 
Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός με την ονομασία «Greentive» θα ευνοεί κυρίως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η σημαντική τροποποίηση έγκειται στο γεγονός πως οι δίσκοι φρένων θα θυμίζουν έντονα καθρέπτη. Φυσικά, η αλλαγή στην κατασκευή τους δεν έγινε για αισθητικούς λόγους, παρά με στόχο να εξασφαλιστεί πιο υψηλό επίπεδο σταθερότητας και μεγαλύτερης προστασίας από τη διάβρωση.  Επιπροσθέτως, η λιγότερη τριβή συνεπάγεται αντίστοιχα περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον με παραγωγή επιβλαβών μικροσωματιδίων.
 
Η νέα γυαλιστερή επιφάνεια που εφαρμόζεται στον δακτύλιο φρένων χρησιμοποιεί την  τεχνολογία HVOF (High-Velocity-Oxy-Fuel). Πρόκειται για την διαδικασία θερμικής επικάλυψης με ψεκασμό που επιλέγεται για τη βελτίωση ή την αποκατάσταση των ποιοτικών χαρακτηριστικών μίας επιφάνειας. Τα υλικά της διαδικασίας είναι κατασκευασμένα από καρβίδιο βολφραμίου, ένα μείγμα ατόμων βολφραμίου και άνθρακα που δίνει υψηλή αντοχή και υψηλό σημείο τήξης. Η χρήση τους σημαίνει πιο αργή φθορά για το ρότορα και μείωση της σκόνης φρένων (πιο καθαρή εμφάνιση). Σε τελικό συμπέρασμα, δηλαδή, προστίθεται μία επιπλέον επίστρωση η οποία προορίζεται να επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του δίσκου.


 
Ταυτόχρονα, η Brembo μπορεί να υπερηφανεύεται και για ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα,  κάνοντας λόγο για ιδιαίτερη κομψότητα του δίσκου φρένων χάρη στην παρουσία αντανακλαστικού εφέ. Μάλιστα, καθιερώνουν ένα διαφορετικό λογότυπο μάρκας για την συγκεκριμένη καινοτομία τους, το οποίο θα έχει διττή σημασία. Πέρα από την εμφάνιση, θα λειτουργεί και ως ειδοποίηση στον οδηγό σε πιθανή φθορά των δίσκων. Αν δεν μπορούμε πλέον να διακρίνουμε το λογότυπο, έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασης του ανταλλακτικού.
 
Όπως τονίστηκε, εκτός από τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και την εμφάνιση, ο νέος δίσκος φρένων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα φρενάρουν με ιδιαίτερο τρόπο στην καθημερινή οδήγηση για να τροφοδοτήσουν τους ηλεκτροκινητήρες τους με την ανάκτηση ενέργειας. Η διάβρωση εμφανίζεται και προκαλεί προβλήματα κυρίως στους δίσκους φρένων που έχουν σπάνια χρήση, άρα πρέπει να αντικατασταθούν πριν η φθορά τους καταστήσει δυσλειτουργικούς.  Στην προκειμένη περίπτωση, με τους «Greentive» δίσκους η Brembo υπόσχεται μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην σκουριά χάρη στην έξτρα επικάλυψη που προσθέτει.
 
Η νέα τεχνολογία, πάντως, θα ωφελήσει και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο κίνησης, με την Brembo να κάνει λόγο για διάρκεια ζωής άνω των 150.000 χιλιομέτρων.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις